2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Jakab Péter: Az emberek nem tudnak hitvallásokkal fizetni a boltban

Jakab Péter: Az emberek nem tudnak hitvallásokkal fizetni a boltban

Jakab Péternek, a Jobbik elnökének, az előválasztás miniszterelnök-jelöltjének Facebook-bejegyzése

Függesszük ki a falra a fideszes alaptörvény úgynevezett „nemzeti hitvallását”, mely a Himnusz első sorával kezdődik. Ezt kéri a kormány, merthogy válság van, és ez majd átsegít bennünket a nehéz időkön. Azon most lépjünk is túl, hogy a kormány nem tudta helyesen leírni azt, hogy „Isten, áldd meg a magyart!”.

Azon viszont ne lépjünk túl, hogy miközben a kormány hitvallásokkal akarja kezelni a válságot, az emberek nem tudnak hitvallásokkal fizetni a boltban. Márpedig a legfrissebb hírek szerint a kenyér ára szeptemberre elérheti a 400 forintot.

Persze értem én. Nemzetközi folyamatok, éghajlatváltozás – lehet, hogy a Fidesz szerint még a szivárvány átértelmezése is előidézheti a brutális áremelkedést. A baj a bérekkel van. Meg a nyugdíjakkal. Meg az adókkal. Merthogy a liszt ára egy év alatt 20 százalékkal nőtt, a bérek viszont csak 7 százalékkal, a nyugdíjak 3 százalékkal. Amit az infláció el is visz. És akkor még az Európa-rekorder áfáról nem is beszéltem, amit a kenyér után is megfizettet – a legcsóróbbal is – a magyar állam. Igen, válság van. És mivel enyhíti ezt a kormány? Érdemi béremeléssel? Valós nyugdíjemeléssel? Adócsökkentéssel? Áfacsökkentéssel? Nem. Függesszük ki a nemzeti hitvallást a falra.

Nagyon eredeti. A baj csak az, hogy „a Himnuszt éhes hassal csak egy bizonyos ideig lehet énekelni”.

Jó lenne, ha végre megértenék ezt a tekintetes urak is, különben a nép fogja elmagyarázni nekik.

Fizessenek meg a tolvajok! Jólétet minden magyarnak!

Jakab Péter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…