2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Interjú
  • »
  • Névváltozás a Tiszaújvárosi Városgazda Foglalkoztatási Kht-nál
Névváltozás a Tiszaújvárosi Városgazda Foglalkoztatási Kht-nál

Névváltozás a Tiszaújvárosi Városgazda Foglalkoztatási Kht-nál

Névváltozás a Tiszaújvárosi  Városgazda Foglalkoztatási Kht-nálNövekedett az elvégzendő munka, bővült a géppark

Törvény előírási kötelezettségből – országosan – megváltozott a közhasznú intézmények neve, azaz a Kht-ből, Kft-vé váltak. A változás pontosításáról, a Városgazda Nonprofit Kft növekvő feladatairól, a technikai eszközök korszerűsítéséről, illetve az idei esztendő rendhagyó időjárásának hatásairól kérdeztük Kerékgyártó Istvánt, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft ügyvezető igazgatóját.

 A virágos Tiszaújváros növeli az idegenforgalmat

– A névváltozás befolyásolta-e eddigi működésüket?

– Gazdasági Társaságokról szóló Törvény rendelkezése értelmében a közhasznú társaságok 2009. június 30-ig kötelesek voltak a cégbíróságnál Nonprofit gazdasági társaságként történő nyilvántartásba vételüket kérni. A Törvény értelmében a már működő közhasznú társaságok alapító okiratuk módosításával Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságként működhetnek tovább. Tiszaújváros Képviselő-testülete 2008. novemberi ülésén fogadta el a cég alapító okiratának módosítását. A cégbírósági bejegyzést követően, 2009. januárjától az új hivatalos, nevünk, Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. A módosulás gyakorlatilag névváltozást jelentett csak.

– Bővült-e feladat ellátásuk és ha igen, milyen területeken?

– 2008-ban, a közterületek fenntartási munkái mellett tevékenységünk kibővült a városi Intézményi területek (iskolák, óvodák) téli, nyári gondozási munkáival is. Ez a 23 telephelyen 45.000 m2 zöldterület
növekedést jelentett. A feladat, komoly munkaszervezést igényelt, össze kellett hangolni a munkákat, hogy a tanítási órákat lehetőleg ne zavarjuk. 2009. július 1-től megalakult a Sport-Park Nonprofit Kft, amely a városi Sportcentrumot működteti.  Itt a nem sportcélú zöldfelületek fenntartási munkái a feladatunk 49.000 m2-en. Tiszaújváros Önkormányzatának, az a célja, hogy minden városi tulajdonban lévő zöldfelületet társaságunk gondozzon. Nálunk egyesül a magas szaktudás, a megfelelő műszaki háttérrel, így költségtakarékosan, jó színvonalon tudjuk ápolni a zöldfelületeket és a takarítási munkákat elvégezni.

– Műszaki eszközállományukat, gépparkjukat sikerült-e bővíteni?

– Tiszaújváros Önkormányzata hathatós anyagi segítségével folyamatosan bővítjük parkápoló és köztisztasági gépparkunkat.  Ez évben az eszközállományunk bővült egy Multicar Fumo összkerék meghajtású tehergépkocsival. Ez egy univerzális kommunális gépjármű, működtethető billenő platóval, a téli hónapokban felszerelhető hótoló-és szóró adapterekkel. A napokban érkezett meg hozzá az önfelszívó seprő felépítmény, 1.8-2.5 méteres seprési szélességgel tud dolgozni, így pormentessé tehetjük a keskeny járdákat és a szélesebb utakat is. A legkorszerűbb EURO IV.-es motorral és pormentes sepréssel rendelkezik, ezzel a géppel váltjuk le az eddig használt, de mára már elavult IFA típusú seprűgépünket.

– Hogyan értékeli az idei esztendőben, a rendhagyó időjárási viszonyokat?

– A hosszan tartó tavaszi aszály megnehezítette az egynyári virágok kiültetését. A kemény, száraz talajt nehéz volt megművelni, a kiültetett virágpalántákat naponta öntöztük, hogy megmaradjanak. A talajba speciális, szabályozott leadású műtrágyát és vízmegkötő adalékot kevertünk, hogy csökkentsük az aszály, okozta stresszt. Szerencsére a Medárd utáni csapadékos június kedvezett nekünk és a növényeknek, így egész nyáron nagyon szépen díszítettek az egynyári virágok Tiszaújvárosban.

                                                         Fekete Béla
Névváltozás a Tiszaújvárosi  Városgazda Foglalkoztatási Kht-nál

 

Az új seprőgép erősíti a környezetvédelmet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek