2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Ingyenes marad az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza

Ingyenes marad az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakasza

Január elsejét követően is ingyenesen használhatják az autósok az M30-as autópálya miskolci elkerülő szakaszát – erről ma állapodott meg Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere és Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője.

Az M30-as autópálya Miskolc és Kassa közötti szakaszának átadását követően kezdődtek meg a tárgyalások arról, hogy január elsejét követően is ingyen használhassák az autósok a miskolci elkerülőt. Az új szakasz megépítésével és átadásával ugyanis az útdíj mértékéről és az útdíj köteles utakról szóló rendelet értelmében a korábban ingyenesen használt elkerülő szakasz is fizetőssé vált volna.
Miskolcon azonban az úthálózat-fejlesztések miatt jelenleg is több helyen építkezésen zajlanak, ezzel együtt a forgalomterelések is gyakoriak a városban.
Épül az Y-híd projekt, aminek már a folytatásáról is döntött a kormány és egy négysávos belvárosból kivezető úttal bővül majd Miskolc úthálózata, a szirmabesenyői ipari parknál egy körforgalom kerül majd kialakításra, amely az ipari parkban üzemelő cégek és az ott dolgozó több száz helybéli közlekedését segíti majd és tervben van a Miskolci Egyetemhez vezető Futó utca kibővítése is. Ezért is volt fontos, hogy továbbra is ingyenesen használható maradjon a miskolci elkerülő szakasz, hogy ne terheljék tovább Miskolc belvárosi forgalmát azokkal az autókkal, akik esetleg az útdíj fizetés miatt az elkerülő helyett,
a belvárosi közlekedést választották volna. Ezt felismerve kezdeményezett tárgyalást a kormányzattal még októberben Csöbör Katalin, a térség Fideszes országgyűlési képviselője.
A képviselő ma jelentette be, hogy sikerült megállapodnia Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, így az autósok továbbra is ingyenesen használhatják majd a miskolci elkerülő szakaszt.

A bejelentésről készült videofelvétel az alábbi linken elérhető:https://fb.watch/9JHGm73Ifa/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …