2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Így lehet a Jobbik áfacsökkentő javaslatából valódi árcsökkenés

Így lehet a Jobbik áfacsökkentő javaslatából valódi árcsökkenés

A legutóbbi kormányinfón is kiderült: a kormány nem kíván leállni a nyerészkedéssel, nem hajlandó lemondani egyetlen forint áfabevételről sem. A néppárti Jobbik felelős ellenzéki pártként gondolkodik, és sosem lesz partner abban, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a dilettáns gazdaságpolitika árát. Éppen ezért követelünk áfacsökkentést, de valódi árcsökkenéssel!

 

Nem kopogott, hanem páros lábbal rúgta ránk az ajtót a válság. Épp az ilyen helyzetekben ismerszik meg igazán a kormányzás valódi minősége. A 12 éve itthon regnáló alakulat tudjuk, milyen: ha jól megy a világgazdaságnak, dagad a sikerpropaganda, ha kőkemény krízis van, akkor jön a megszorítás – jobb ötlet híján. Akárcsak most.

 

Ezzel szemben a Jobbik az adócsökkentés pártján áll. Nem véletlenül álltunk elő az alapvető élelmiszerek áfatartalmának nullára csökkentésével. Egy válság közepén a családokon nyerészkedni – ahogy a kormány csinálja – egyszerűen bűn.

 

A legfőbb cél persze az, hogy egy áfacsökkentésből árcsökkenés is legyen. Hogy a kereskedelem egyetlen szegmense se nyelhesse le ezt a kedvezményt, hanem érvényesítsék az árakban. Több javaslatunk is van arra, hogy az áfacsökkentés ellenőrizhető is legyen: kezdve az online követhető adatbázistól egészen a nyilvánosság erejéig.

 

A Jobbik tehát letette a javaslatait az asztalra, azonban, hogy az áfacsökkentésnek valóban érvényt szerezzenek, az a kormány felelőssége. A labda Orbánék térfelén pattog – már csak kormányozni kellene!

 

Jólétet és szabadságot minden magyarnak!

 

Jobbik, a magyar Néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …