2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Hiperszonikus cirkon rakétákkal szerelik fel az orosz hadiflottát

Hiperszonikus cirkon rakétákkal szerelik fel az orosz hadiflottát

Oroszországban befejezéséhez közeledik a hangsebességnél nyolcszor-kilencszer gyorsabban repülő cirkon hiperszonikus cirkáló rakéta kikísérletezése, és 2022-ben megkezdődik rendszerbe állítása a hadiflottánál – tudatta a Magyar Békekör csütörtökön, Putyin orosz elnök Szocsiban elhangzott szerdai bejelentésére hivatkozva.

     Putyin azt mondta, hogy „A kísérletek tökéletesen megerősítették a Pereszvet lézerfegyverek, az Avangard és a Kinzsal hiperszonikus rendszerek kivételes tulajdonságait. Napjainkban különösen fontos az új hiperszonikus fegyverrendszerek, fokozott teljesítményű lézerek és robotplatformok létrehozásához szükséges technológiák fejlesztése és bevezetése, mert alkalmasak a potenciális katonai fenyegetés elhárítására. Ez pedig azt jelenti, hogy tovább erősödik országunk biztonsága”.

      Az orosz elnök bejelentésével kapcsolatban a Békekör megfigyelője megjegyezte: az Egyesült Államok vezető köreiben „feltartóztathatatlannak” tartják a hiperszonikus orosz rakétákat, mert az amerikai haderő nem rendelkezik az elhárításukhoz szükséges eszközökkel. Az orosz vezetésnek mégsem áll szándékában csapást mérni Amerikára, noha rendelkezik hozzá a szükséges eszközökkel, hanem a NATO-ban „csodarakétának” tartott fegyver birtokában arra akarja rákényszeríteni az USÁ-t, hogy hagyjon fel a II. világháború vége óta követett szembenállás politikájával, és lépjen végre a békés együttműködés útjára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek