2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Hatalmas volt az érdeklődés a véradáson

A szcientológusok hatalmas sikerrel tartották meg legújabb véradási akciójukat a napokban. Évről évre szerveznek véradásokat, hogy segítsék a Magyar Vöröskereszt munkáját és támogassák a kórházakat, esélyt adva embertársaiknak egy hosszabb, egészségesebb életre.

 

A Szcientológia Egyház Váci úti központjában tartott akcióra a jelentős számú szcientológus mellett minden jelentkezőt szeretettel vártak. Arra azonban senki nem számított, hogy olyan óriási lesz az érdeklődés, hogy a Vöröskereszt munkatársainak már a meghirdetett időtartam vége előtt egy órával le kellett zárni a regisztrációt, mert az összes jelentkezőtől nem volt elég kapacitásuk levenni a vért.

 

Végül a regisztráltak közül 44 ember volt alkalmas a váradásra, amivel 132 életet tudnak megmenteni, ugyanis egyetlen segítő szándékú résztvevő akár három embert is képes ellátni.

 

Mivel ilyen fokú volt az érdeklődés, a következő alkalommal hosszabb ideig lesz lehetőség a véradásra.

 

Ennek az akciónak a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, ugyanis a tudomány mai állása szerint a vér csak véradással pótolható. A megfelelő vérellátáshoz hazánkban évente nagyjából 380 ezer egység levett vérre van szükség. Ez naponta mintegy 1800 embert jelent, hogy biztonságos mennyiségű készlet álljon rendelkezésre a kórházakban.

 

Vért bárki adhat, aki egészségesnek érzi magát és már elmúlt tizennyolc éves, valamint megfelel bizonyos orvosi feltételeknek, amit a Vöröskereszt munkatársai a helyszínen azonnal ki is derítenek.

 

A Magyar Vöröskereszt mellett a Szcientológia Egyház is arra buzdít mindenkit, hogy aki megteheti, látogasson el bármelyik véradó eseményre és hozzájárulásával mentsen meg három életet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…