2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Gyógyíthatatlan beteg kislánynak segít Rácz Jenő

Már 10 család kap állandó segítséget az Egy Lépéssel Több Alapítványnak köszönhetően

Újabb öt hátrányos helyzetű, beteg gyermekeket gondozó család csatlakozhatott a nemrég létrehozott Egy Lépéssel Több Alapítvány támogatási programjához. Az alapítvány új kezdeményezése, a „Fogadj örökbe egy családot!” program havi rendszerességgel nyújt segítséget rászoruló családoknak.

Rácz Jenő, az alapítvány egyik nagykövete elárulta, mindegyik, a programhoz csatlakozott család története szívbemarkoló, de a kis Nati életútja különösen megérintette.

A kislányom miatt különösen szíven ütött a kis Natália története, elképzelni sem tudom, mit tennék hasonló helyzetben. Nati egy gyógyíthatatlan betegséggel küzd, ennek ellenére egy mosolygós, bájos pici lány. Mindannyian csak tanulhatunk tőle! Egy biztos, fontos, hogy ekkora bajban azt érezze a család, hogy nincs egyedül és van, aki segít rajtuk. Ez az alapítvány épp ennek ad teret” – mondta Rácz Jenő, aki hozzátette, hogy a világ tele van olyan emberekkel, akik épp csak túlélik a mindennapokat, és ilyenkor szembesülünk azzal, hogy az egészség és az emberi élet azok, amelyek igazán fontosak.

„Jobban kell vigyáznunk magunkra és azokra, akiknek szükségük van rá. A kiutat sokszor egy kis apróság jelentheti a szorult helyzetből. Aki segít, legyen rá büszke és igenis juttassa el minél több emberhez! Teremtsünk ezzel hagyományt!”- üzente a sztárséf.

Egy család legfeljebb havi 50 000 forint támogatásban részesülhet a program jóvoltából. Az összeg nem készpénzben kerül átadásra, hanem a beküldött, például rezsi számlákat fizeti ki az alapítvány, közvetlenül a szolgáltatóknak. A támogatás tehát fordítható rezsiköltségekre vagy akár a gyógykezelésekhez kapcsolódó kiadásokra is, amelyeket ezek a családok önmagukban nehezen vagy egyáltalán nem tudnának kifizetni.

A program egyik legnagyobb előnye, hogy biztosítja, hogy a felajánlók adománya minden esetben oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá. Így senkinek sem kell aggódnia, hogy esetleg nem jut célba az adománya” – árulta el Hajós István, Az Egy Lépéssel Több Alapítvány alapítója. Hangsúlyozta, az alapítvány Instagram-oldalán minden hasznos információt meg lehet találni az alapítványról.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek