2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Fertőző megbetegedés miatt más feladatellátási helyen kezdik meg a 2022/2023-as nevelési évet a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája gyermekei

Fertőző megbetegedés miatt más feladatellátási helyen kezdik meg a 2022/2023-as nevelési évet a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája gyermekei

A mai napon beigazolódott, hogy  „Hepatitis A” vírussal fertőződött a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda egyik dolgozója.

A protokollnak megfelelően azokat a munkatársakat, akik fertőzött kollégájukkal a tünetek megjelenését megelőző napokban érintkeztek, szükséges beoltani. A kontakt személyek esetében megfigyelési kötelezettség áll fenn, amelynek időtartama 2022. szeptember 17. napjával zárul le, így az intézmény több dolgozója nem tudja megkezdeni a szeptember elsejével induló nevelési évet.

Miskolc MJV Önkormányzata – mint fenntartó – azonnal intézkedett, hogy a rendkívüli helyzetre megoldást találjanak. A MIÓVI vezetőségével egyeztetve az a döntés született, hogy a 107 gyermek, akik 2022. szeptember 1. napjára (csütörtök) igényelték az óvodai ellátást, a közeli MIÓVI József Úti Tagintézményében (3531 Miskolc, József u. 2.) kapnak helyet. A MIÓVI József Úti Tagóvodájában 4 csoportszobát szabadítanak fel számukra. A gyermekek szakszerű ellátását a MIÓVI rendszerén belül munkaerő-átcsoportosítással folyamatosan biztosítja a MIÓVI vezetősége.

Miskolc MJV Önkormányzata szeretné megnyugtatni a szülőket, hogy a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodájába járó gyermekek nem érintkeztek a fertőzött dolgozóval, így esetükben a fertőzés veszélye nem áll fent.

A fenntartó és a MIÓVI vezetősége legfontosabbnak a gyermekek egészségét és a dolgozók védelmét tartja, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő körülmények között, biztonságban kezdhessék a nevelési évet.

A MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda épületét – a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetve – már teljeskörűen fertőtlenítették a higiéniás előírásoknak megfelelően.

Az ügyben érintett szülők a következő telefonszámon kérhetnek információt:

Telefonon: Nagy Eleonóra MIÓVI Bársony János Úti Tagóvodája vezetője: +36-70/652-3186

E-mail: ovodabarsony@gmail.com

Fentiekre tekintettel kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy a fent megjelölt elérhetőségeken a mai naptól tájékoztassák a MIÓVI Bársony János Úti Tagóvoda dolgozóit arra vonatkozóan, hogy az óvodai ellátást gyermekük esetében igénybe kívánják-e venni. A folyamatos tájékoztatás a gyermekek étkezésének biztosítása szempontjából kiemelten fontos.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…