2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Fel kell tennünk a kérdést: Rászorulóknak adna lakást az Aknász utcában az MR Lakásalap?

Fel kell tennünk a kérdést: Rászorulóknak adna lakást az Aknász utcában az MR Lakásalap?

Az elmúlt napokban több lakos keresett meg azzal a problémával, hogy információjuk szerint az utcájukban lévő ingatlanba, amely az MR Közösségi Lakásalap Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdona, amely kft-t a Máltai Szeretetszolgálat és a Református Szeretetszolgálat alapított, rászorulókat költöztetnének be.

Mind Miskolcon, mind országosan számtalanszor láttuk már, hogy hasonló esetekben milyen következmények alakultak ki. Sokszor költöztettek be olyan családokat, akik képtelenek voltak betartani a közösségi együttélés szabályait, a környéken élők életminősége jelentősen romlott és az ingatlanjaik értéke visszaesett. Tehát a félelmeik jogosak, ezért levélben fordultam az MR Lakásalaphoz, melyben arról érdeklődtem, hogy igaz-e a hír? Ha igen, akkor fogják-e tájékoztatni, mikor és milyen formában az itt élőket? Honnan érkeznek a rászorulók és miért azok? Például a tiszai árvíz vitte el a házukat,  munkanélküliek? Illetve, ha beköltözés miatt a szomszédok életminősége, ingatlanjaiknak értéke esetleg csökkeni fog, akkor hogyan kárpótolják őket?

Az itt élőkkel közösen várjuk az MR  Lakásalap válaszát.
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…