2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Én is ott voltam, amikor bevetették a könnygázt!

Azért mentem ki tegnap délután a tüntetésre, mert már most látszik, hogy milyen hatással lenne a státusztörvény a pedagógusokra. A törvényjavaslat ismerete is megvisel mindenkit, és nagyon sokan gondolkoznak a felmondáson.

 

Azért mentem ki a tegnapi tiltakozásra, mert több ezren, köztük Te is, támogatják a Tanítanékot adományokkal, annak a reményében, hogy lesz változás, és nem vezetik be ezt a mindent felforgató törvényt.

 

Sokan voltunk, (volt) pedagógusok, szülők, támogatók, és diákok… A Várban, a hatalom felszólítására, meglepő és indokolatlan rendőri jelenléttel találkoztunk, egy ponton könnygázt is bevetettek ellenünk!

 

Diákok ellen. Olyan állampolgárok ellen, akik szabad oktatást szeretnének és kiállnak azért, hogy ne cenzúrázhassák a tanárokat, akik a nemzet jövőjét építik. Mindezt csak azért, mert az elmúlt évben küzdöttünk a jogainkért – a státusztörvény bosszútörvény!

Azért mentem a tüntetésre, hogy hallassam a saját, és a Tanítanék támogatóinak a hangját. Abban a pillanatban, amikor figyelmeztetés nélkül lefújtak minket a rendőrök, nyilvánvalóvá vált, hogy a hatalom már erőszakot is képes felhasználni tanárok és diákok ellen, miközben mindannyiunk értékeiért küzdenek.

 

Ahhoz, hogy tovább folytathassuk a küzdelmet, szükségünk van Rád, hogy támogasd a Tanítanékot! Minden összeg rengeteget számít, hiszen csak így vagyunk képesek egy fenntartható mozgalmat felépíteni, és dolgozni az oktatás rendszerszintű reformjáért. Nem lesz könnyű, de együtt képesek vagyunk rá!

 

Fotó: 444

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…