2024. 06. 18. kedd

Arnold, Levente
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Elmarad a miskolci polgármesterek vitája

A kampány elején kerestek meg azzal, hogy a Partizán nyilvános vitát szervez a miskolci polgármesterek között, amit természetesen rögtön elvállaltam. A napokban azonban kaptam egy értesítést, hogy a vita elmarad, mert Tóth-Szántai József és Dr. Barkai László is megfutamodott. 
Azon nem csodálkozom, hogy a Fidesz jelöltje, Tóth-Szántai lemondta, hiszen az EP-listavezetők vitájára is csak két ember nem ment el, Deutsch Tamás és Magyar Péter. Azon viszont csodálkozom, hogy a demokráciáról, sajtószabadságról beszélő balliberális jelölt is meghátrált. Pedig lett volna miről beszélni, hiszen Tóth-Szántai annak a Fidesznek a jelöltje, amely betiltotta a Magyar Gárdát mondván, hogy nincs rá szükség és bevezette az egyenruhás bűnözés fogalmát. Miközben Tóth-Szántai egyenruhába öltözött, testkamerás emberekkel sétálgat. Két cikluson át vezették ezt a várost, de minden évben elfogadták a közbiztonsági beszámolót (a balliberálisokkal együtt), nem voltak hajlandóak lépni annak érdekében, hogy „fáskamrákba” ne lehessen kiadni lakcímkártyát.
Lett volna miről beszélni Dr. Barkai Lászlóval is, hiszen miközben jogosan beszél kórház összevonásokról azt nem mondja el, hogy ez a folyamat 2007-ben, a diósgyőri kórház leépítésével indult, amikor szocialista kormány és városvezetés volt. Az az MSZP és DK,  amelyeknek most a jelöltje, sőt azon korszak több képviselője mai is a jelöltek között van.
De beszélhettünk volna arról is, mennyire etikus függetlennek mondani magukat, miközben a pártok ott vannak mögöttük és finanszírozzák a kampányukat.
A végére csak egy kérdésem marad: Ha nem bíznak abban, hogy egy vitát meg tudnak nyerni, akkor hogyan bíznak abban, hogy képesek lesznek vezetni egy várost?
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, képviselő- és polgármesterjelölt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek