2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbán szüntesse meg az időközi választások tilalmát!

DK: Orbán szüntesse meg az időközi választások tilalmát!

Az ország számos pontján képviselet nélkül maradtak magyar állampolgárok tízezrei, mivel az Orbán-kormány – a veszélyhelyzetre hivatkozva – betiltotta az időközi választások megtartását. Halálesetek, lemondások miatt pedig e helyi voksolásokra szükség lenne, hogy az adott körzetben élőket is képviseljék azok, akiknek ők bizalmat szavaznak.
A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy miközben tízezreket terelnek védettségi igazolvány, tesztelés nélkül is például Vadászati Világkiállításra, ha éppen nincs betiltva a Puskás Aréna, futballmeccsen is tömegeknek szabad szurkolni, addig egy kis faluban, ahol legfeljebb százan szavaznának, ezt a demokratikus jogot is megvonja az Orbán-kormány. Látva az ellenzék erősödését, értjük a hatalom aggodalmát, de ez a súlyos korlátozás így is teljesen elfogadhatatlan. Vissza kell adni az embereknek az időközi választások szabadságát is, a tilalmat fel kell oldani.
Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője, teréz-és erzsébetvárosi jelöltje az ellenzéki előválasztáson 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…