2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dobrev Klára: Kormányváltás után újra fogjuk számoltatni a devizahiteleket!

Dobrev Klára: Kormányváltás után újra fogjuk számoltatni a devizahiteleket!

Dobrev Klára a Bank Center előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogyan állt az Orbán-kormány a bankok oldalára az emberek képviselete helyett, amikor megállapodást kötött a pénzvilággal a devizahitelekről.

A a DK miniszterelnök-jelöltje emlékeztetett: a kormány úgy forintosította a devizahiteleket, hogy az a bankoknak egyetlen fillérjébe sem került, az árfolyamveszteség egészét az emberek fizették ki. Az Orbán-kormány nem gördített akadályt a végrehajtások útjába, a Magyarországon lévő bankok így 692 milliárdot kerestek a magyarokon csak tavaly.

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón bejelentette: a kormányváltás után fel fogja mondani azt a megállapodást, amelyet Orbán Viktor kötött a pénzvilággal a devizahitelekről. A DK miniszterelnök-jelöltje a következő ígéreteket fogalmazta meg:

  • Devizahiteles kárpótlási törvényben fogjuk lehetővé tenni, hogy újraszámolják a devizahiteleket, hogy az árfolyamkockázatot már ne csak az emberek viseljék, hanem a bankok is.
  • Fel fogjuk függeszteni a végrehajtásokat és kilakoltatásokat is, amíg az újraszámolás meg nem történik mindenkinél, és a bankok nem fizettek kárpótlást az embereknek.
  • Be fogjuk vezetni az elsétálási jogot, hogy ha valaki már elveszítette a hitelből vett ingatlanát, attól ne lehessen utána is pénzt követelni.

Itt az ideje, hogy a kormány ne a bankok, hanem az emberek oldalára álljon! – jelentette ki a DK miniszterelnök-jelöltje.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…