2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dobrev Klára: Kormányváltás után újra fogjuk számoltatni a devizahiteleket!

Dobrev Klára: Kormányváltás után újra fogjuk számoltatni a devizahiteleket!

Dobrev Klára a Bank Center előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogyan állt az Orbán-kormány a bankok oldalára az emberek képviselete helyett, amikor megállapodást kötött a pénzvilággal a devizahitelekről.

A a DK miniszterelnök-jelöltje emlékeztetett: a kormány úgy forintosította a devizahiteleket, hogy az a bankoknak egyetlen fillérjébe sem került, az árfolyamveszteség egészét az emberek fizették ki. Az Orbán-kormány nem gördített akadályt a végrehajtások útjába, a Magyarországon lévő bankok így 692 milliárdot kerestek a magyarokon csak tavaly.

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón bejelentette: a kormányváltás után fel fogja mondani azt a megállapodást, amelyet Orbán Viktor kötött a pénzvilággal a devizahitelekről. A DK miniszterelnök-jelöltje a következő ígéreteket fogalmazta meg:

  • Devizahiteles kárpótlási törvényben fogjuk lehetővé tenni, hogy újraszámolják a devizahiteleket, hogy az árfolyamkockázatot már ne csak az emberek viseljék, hanem a bankok is.
  • Fel fogjuk függeszteni a végrehajtásokat és kilakoltatásokat is, amíg az újraszámolás meg nem történik mindenkinél, és a bankok nem fizettek kárpótlást az embereknek.
  • Be fogjuk vezetni az elsétálási jogot, hogy ha valaki már elveszítette a hitelből vett ingatlanát, attól ne lehessen utána is pénzt követelni.

Itt az ideje, hogy a kormány ne a bankok, hanem az emberek oldalára álljon! – jelentette ki a DK miniszterelnök-jelöltje.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A FAO és az Élelmiszerbank szervezésében megvalósuló élelmezési világnapi akciót élelmiszeripari és -kereskedelmi cégek összefogása tette lehetővé …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum