2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Dobrev Klára: Finnország csatlakozásával a NATO ma erősebb, mint valaha, ez pedig a legfontosabb magyar érdek

Dobrev Klára: Finnország csatlakozásával a NATO ma erősebb, mint valaha, ez pedig a legfontosabb magyar érdek

Hiába akadályozta hónapokon át a török és a magyar kormány Finnország csatlakozását, az északi ország mától a NATO hivatalos tagja.

A csatlakozással az észak-atlanti védelmi szövetség ma erősebb, mint valaha, ez pedig magyar és európai szempontból is az egyetlen elfogadható válasz a putyini agresszióra. A békéhez egység kell, hogy a jövőben soha egyetlen diktátornak se juthasson eszébe lerohanni egy független országot. Ezt szolgálja a finnek NATO-csatlakozása, és ezt fogja szolgálni Svédország NATO-tagsága is.

Az Árnyékkormány üdvözli Finnország NATO-csatlakozását! 1956 Magyarországa és napjaink Ukrajnája világosan megmutatja, hogy mekkora érték a NATO-tagság, és milyen végzetes következményei lehetnek, ha nem vagyunk a védelmi szövetség tagjai. A NATO már bizonyított, Európa több mint fél évszázados békét köszönhet a szövetségnek, ezért történelmi küldetésünk, hogy Magyarország EU- és NATO-tag maradjon, ahogy arról a magyarok népszavazáson döntöttek. Az Orbán-kormánnyal ellentétben mi soha nem fogjuk kockára tenni hazánk biztonságát napi politikai játszmák kedvéért, ezért az Árnyékkormány hazánk egyetlen reménye arra, hogy Magyarország most már mindig élvezze a NATO-tagság jelentette biztonságot.

Dobrev Klára 

Árnyék-miniszterelnök

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek