2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Veszélyben az egészségügyi ellátás Hajdú-Bihar megyében, mert a mentősöket orvosi ügyeletbe küldik

DK: Veszélyben az egészségügyi ellátás Hajdú-Bihar megyében, mert a mentősöket orvosi ügyeletbe küldik

Az Orbán-rezsim ismét szakmai egyeztetés és logika nélkül hozott egyik napról a másikra egy olyan döntést az egészségügyben, amivel tovább rombolják az amúgy is instabil ellátási rendszert: Hajdú-Bihar megyében orvosi ügyeletbe vezénylik a mentőtiszteket, ami veszélybe sodorja az ügyeleti ellátást, hiszen a mentősök is létszámhiánnyal küzdenek.

Ennek a végeredménye: teljes fejetlenség és az ellátásra szoruló betegek veszélyeztetése. Ha ugyanis az ügyelet kap riasztást, ahol házhoz kell menni, akkor kénytelenek bezárni a rendelőt és kiírni, hogy hívják a 112-es segélyhívószámot, így aki saját lábán keresi fel az orvosi ügyeletet, az vagy mentőt hív vagy ellátás nélkül marad.

A Demokratikus Koalíció szerint óriási felelőtlenség, hogy a kormány már tizedik éve csak kárt okozva nyúl hozzá az egészségügyi ellátórendszerhez. Mi, európai magyarok a 2022-es választás után a Dobrev Klára vezette új kormánnyal arra készülünk, hogy 9000 új ápolót, 3000 új orvost és 500 új háziorvost állítsunk munkába. Mi európai színvonalú egészségügyi ellátást szeretnénk biztosítani a magyaroknak, nem káoszt és kapkodást.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…