2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Tömeges elbocsátásba kezdett az orosz kézben lévő Dunakeszi Járműjavító – A dolgozók most fizetik meg, hogy Orbánék három éve orosz kézbe játszották a vállalatot

DK: Tömeges elbocsátásba kezdett az orosz kézben lévő Dunakeszi Járműjavító – A dolgozók most fizetik meg, hogy Orbánék három éve orosz kézbe játszották a vállalatot

A héten kezdték el postázni az egyik legnagyobb múltú magyar vállalat, a Dunakeszi Járműjavító dolgozóinak azokat a felmondóleveleket, amelyekben a cég vezetése tömeges leépítésről tájékoztatta a Járműjavító dolgozóit.

A céget 2019-ben az Orbán-kormány felháborító módon játszotta át orosz kézbe a nemzeti tulajdonból, így mára az orosz tulajdonosi kör döntése alapján kerülnek utcára az alkalmazottak.

A DK szerint a Dunakeszi Járműjavítónál kezdődő leépítések előszámú felelőse Orbán Viktor és kormánya. Az alkalmazottak az állásukkal fizetnek azért, hogy három éve az orosz elnök leghűségesebb pincsi kutyájaként viselkedő magyar miniszterelnök úgy döntött, minden épeszű megfontolást nélkülözve átjátssza orosz kézbe a Dunakeszi Járműjavítót. A helyiek többsége már 2019-ben egyértelművé tette, hogy nem akarja a közel 100 éves járműjavítót orosz kézben látni. A DK is azonnal jelezte, hogy felháborítónak tartja az orosz tulajdonszerzést, de ahogy 2019-ben sem foglalkoztatta a magyar emberek valós érdeke a kormányt, Orbánék most is cserben hagyják az elbocsátásra kerülő dolgozókat. A DK szerint tűrhetetlen, hogy a megélhetési válsággal és az elképesztő árdrágulással küzdő magyar dolgozók akkor sem számíthatnak Orbánékra, amikor a kormány katasztrofális döntése miatt veszítik el a munkájukat.

Rónai Sándor

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az EP Pegasus-bizottságának első alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek