2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Titokban szigorítja az abortusz feltételeit a kormány – Követeljük, hogy árulják el, milyen további abortuszszigorításra készülnek Orbánék!

DK: Titokban szigorítja az abortusz feltételeit a kormány – Követeljük, hogy árulják el, milyen további abortuszszigorításra készülnek Orbánék!

A belügyminiszter minden előjel és előzetes egyeztetés nélkül egy rendeletben nyúlt hozzá a magyar abortusztörvényhez. Pintér Sándor szélsőjobboldali ihletésű rendelete minden terhesség-megszakításhoz kötelezővé teszi egy olyan igazolás bemutatását, amely igazolja, hogy az állapotos nőnek megmutatták a magzat szívhangját.

A nemzetközi gyakorlatban szinte mindenütt ez volt az abortusz betiltásának egyik első lépése, mivel aki nem kezdi el időben a folyamatot, kicsúszhat az abortusz időkorlátjából, ami a terhesség 12. hetéig engedélyezett.

A DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól: miért kezdett abortusz-szigorításba a Fidesz, és mikorra várható a következő szigorítás? Hogyan hozhatnak meg egy ilyen súlyos döntést egy miniszteri rendeletben, a parlament megkérdezése nélkül? A DK felhívja a figyelmet, hogy számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt. Ez nem a szívhangról szól, ez a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni, és abortuszra várók csússzanak ki az időből.

Ráczné Földi Judit

A DK elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…