2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik

DK: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik

Ahogyan azt az elmúlt évtizedben megszokhattuk, Orbán Viktornak most is a választásokhoz közeledve jutottak eszébe a nyugdíjasok. Most épp egyszeri, 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal próbálja elhomályosítani azt, hogy a kormányzása alatt a magyar nyugdíjasok életszínvonala rohamtempóban romlott és ma már nyugdíjasok százezrei küzdenek megélhetési problémákkal minden hónapban.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbánék azután, hogy az elmúlt 10 évben 1,2 millió forintot vettek el minden nyugdíjastól a svájci indexálás eltörlésével, most a választások előtt próbálnak a nyugdíjasok kegyeibe férkőzni egy olyan juttatással, amelyet még a baloldali kormány foglalt törvénybe 2009-ben. Orbán Viktor évtizedes tévedése, hogy a nyugdíjra miniszterelnöki kegyként és könyöradományként tekint. A DK szerint véget kell vetni annak, hogy a nyugdíjasok létbiztonsága Orbán személyes, politikai és hatalmi érdekeitől függjön. Tisztességes nyugdíj jár a tisztességgel ledolgozott élet után, függetlenül attól, hogy éppen közelednek-e a választások vagy sem. 2022 után ezért az új kormánynak olyan nyugdíjszámítási rendszert kell kidolgoznia, amely biztosítja a nyugdíjak értékállóságát és garantálja a nyugdíjasok nyugodt megélhetését.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…