2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik

DK: Sokkal több pénzt vett el a kormány a nyugdíjasoktól, mint amennyit most ad nekik

Ahogyan azt az elmúlt évtizedben megszokhattuk, Orbán Viktornak most is a választásokhoz közeledve jutottak eszébe a nyugdíjasok. Most épp egyszeri, 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal próbálja elhomályosítani azt, hogy a kormányzása alatt a magyar nyugdíjasok életszínvonala rohamtempóban romlott és ma már nyugdíjasok százezrei küzdenek megélhetési problémákkal minden hónapban.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbánék azután, hogy az elmúlt 10 évben 1,2 millió forintot vettek el minden nyugdíjastól a svájci indexálás eltörlésével, most a választások előtt próbálnak a nyugdíjasok kegyeibe férkőzni egy olyan juttatással, amelyet még a baloldali kormány foglalt törvénybe 2009-ben. Orbán Viktor évtizedes tévedése, hogy a nyugdíjra miniszterelnöki kegyként és könyöradományként tekint. A DK szerint véget kell vetni annak, hogy a nyugdíjasok létbiztonsága Orbán személyes, politikai és hatalmi érdekeitől függjön. Tisztességes nyugdíj jár a tisztességgel ledolgozott élet után, függetlenül attól, hogy éppen közelednek-e a választások vagy sem. 2022 után ezért az új kormánynak olyan nyugdíjszámítási rendszert kell kidolgoznia, amely biztosítja a nyugdíjak értékállóságát és garantálja a nyugdíjasok nyugodt megélhetését.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum