2024. 03. 4. hétfő

Kázmér
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Rekordon az élelmiszerek drágulása – 25 százalékos az infláció

DK: Rekordon az élelmiszerek drágulása – 25 százalékos az infláció

Minden korábbinál drámaibb, 25%-os százalékos szintre gyorsult májusban az élelmiszerek inflációja, derül ki a G7 gazdasági portál számításaiból. Az oldal 42 különböző élelmiszerre kiterjedő felmérése szerint szinte nem volt olyan élelmiszer, amelynek érdemben csökkent volna az ára, ellenben 1500 forinttal drágult az őrölt tészta, 800 forinttal a trappista sajt, közel 700 forinttal a vaj kilónkénti ára. De érdemben drágult a sertéskaraj, a száraz tészta, a pékáruk, a paradicsom és másik közel három tucat élelmiszer is.

A DK szerint a legrosszabb elképzeléseket felülmúló élelmiszerdrágulás miatt azonnali cselekvésre van szükség. A DK ezért nyújtott be egy antiinflációs országgyűlési határozatcsomagot, amelyben a azt javasolja, hogy csökkentsék ideiglenesen 0%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját és így fékezzék meg a történelmi drágulást. Ha már a kormány az elmúlt hónapokban karba tett kézzel nézte, ahogy az elhibázott gazdaságpolitika összes következménye a magyar családok nyakába szakad, akkor legalább a fideszes parlamenti többségnek közbe kellene avatkoznia és meg kellene szavaznia a DK inflációt ellensúlyozó határozatcsomagját. Ez az utolsó utáni pillanat, amikor még meg lehetne fékezni a 25%-os élelmiszerinflációt és meg lehetne menteni a magyar családokat a végső anyagi ellehetetlenüléstől.

Barkóczi Balázs

A DK országgyűlési képviselője, szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hadüzenet összefogással
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023 nyarán alakított munkacsoportot az illegális dohánykereskedelemmel szemben. A legújabb intézkedés részeként a …