2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbánék akadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét!

DK: Orbánék akadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét!

A kormány és Tata fideszes vezetése a tatai polgárok megkérdezése nélkül akar luxusszállodát építtetni az Öreg-tó partjára, amivel veszélyeztetné a tó élővilágát.

Az elmúlt hónapokban hiába gyűlt össze 6500-nál is több aláírás a beruházás ellen, Orbánék a veszélyhelyzetre hivatkozva akadályozzák meg, hogy a tataiak dönthessenek a városuk és a tatai tó élővilágát befolyásoló építkezés kapcsán, miközben a kormány gyűlöletkeltő népszavazására minden további nélkül sor kerülhet április 3-án.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbánék hosszú évek óta nem hallgatják meg a tisztességes tatai polgárokat és az Öreg-tó sorsáról szóló népszavazást is hónapok óta akadályozzák. Orbán Viktornak és helytartóinak fontosabbak a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló felesleges luxusberuházások, mint az Öreg-tó élővilágának megvédése, vagy a tatai lakosok akaratának figyelembevétele. A tatai tó jövőjéről nem Orbánnak és Mészárosnak, hanem a tataiaknak kell dönteniük. Ezért kell április 3-án Orbán gonosz, a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló kormányát leváltanunk és mihamarabb lehetővé tenni, hogy népszavazáson születhessen döntés az Öreg-tó jövőjéről.

Dr. Konczer Erik

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje, a DK elnökhelyettese Komárom-Esztergom megye 1. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum