2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbánék akadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét!

DK: Orbánék akadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét!

A kormány és Tata fideszes vezetése a tatai polgárok megkérdezése nélkül akar luxusszállodát építtetni az Öreg-tó partjára, amivel veszélyeztetné a tó élővilágát.

Az elmúlt hónapokban hiába gyűlt össze 6500-nál is több aláírás a beruházás ellen, Orbánék a veszélyhelyzetre hivatkozva akadályozzák meg, hogy a tataiak dönthessenek a városuk és a tatai tó élővilágát befolyásoló építkezés kapcsán, miközben a kormány gyűlöletkeltő népszavazására minden további nélkül sor kerülhet április 3-án.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbánék hosszú évek óta nem hallgatják meg a tisztességes tatai polgárokat és az Öreg-tó sorsáról szóló népszavazást is hónapok óta akadályozzák. Orbán Viktornak és helytartóinak fontosabbak a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló felesleges luxusberuházások, mint az Öreg-tó élővilágának megvédése, vagy a tatai lakosok akaratának figyelembevétele. A tatai tó jövőjéről nem Orbánnak és Mészárosnak, hanem a tataiaknak kell dönteniük. Ezért kell április 3-án Orbán gonosz, a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló kormányát leváltanunk és mihamarabb lehetővé tenni, hogy népszavazáson születhessen döntés az Öreg-tó jövőjéről.

Dr. Konczer Erik

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje, a DK elnökhelyettese Komárom-Esztergom megye 1. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek