2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbán Viktor a közvilágítás-rendelettel is a Főváros bedöntésén munkálkodik

DK: Orbán Viktor a közvilágítás-rendelettel is a Főváros bedöntésén munkálkodik

Éjjel jelent meg az a kormányrendelet, ami alapján a jövőben a fővárosi közvilágítás működtetéséről már nem a Fővárosi Önkormányzat, hanem a kerületek fognak dönteni, de a számlát továbbra is a Főváros állja majd.

Mostantól tehát előállhat az a helyzet, hogy ha egy kerületi polgármester, például Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi fideszes polgármester úgy dönt, hogy a rezsiválság közepén felelőtlenül milliárdokért rendeli meg a közvilágítást az V. kerületben, akkor ezt úgy teheti meg, hogy a számlát közben végül a Fővárosnak kell majd kifizetnie.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a közvilágítás-rendelettel is a Főváros bedöntésén munkálkodik. A miniszterelnök most sem azzal van elfoglalva, hogy 12 év alatt milyen helyzetbe sodorta hazánkat, és hogy hogyan lehetne segíteni az embereknek a megélhetési válságban, hanem azzal, hogy hogyan lehetne még több hatalomra szert tenni. A kormány célja egyértelmű: bármi áron bedönteni a Fővárost és csődbe vinni Budapestet – ezt szolgálja az éjjel megjelent közvilágítás-rendelet is.

Dr. Bősz Anett 

A DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…