2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Orbán hazudott: világpiaci áron érkezik az orosz gáz Magyarországra, Putyin semmilyen kedvezményt nem ad

DK: Orbán hazudott: világpiaci áron érkezik az orosz gáz Magyarországra, Putyin semmilyen kedvezményt nem ad

A Népszava tényfeltáró cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin belehazudott a magyar emberek szemébe, amikor Orbán februári eleji, moszkvai útján arról beszéltek, hogy Magyarország az uniós országokhoz képest ötödannyiért kapja az orosz gázt. Valójában ahogy az elmúlt évek során, úgy a tavaly év végén megkötött új gázszerződés értelmében sem adnak az oroszok kedvezményt, Magyarország a világpiaci áron jut hozzá az orosz gázhoz.

A DK szerint Orbán újabb hazug mítosza dőlt össze azzal, hogy kiderült: hiába keresi Putyin kegyeit, a magyar állam pontosan ugyanannyit fizet az orosz gázért, mint bármely más világpiaci szereplő. Orbán egy hónappal ezelőtti moszkvai útja során átverte és becsapta a magyar embereket, ezek után pedig joggal merül fel a kérdés, hogy a miniszterelnök miben hazudott még a moszkvai látogatása kapcsán? Miről tárgyalhatott Orbán öt órán keresztül Putyinnal, ha még a megbeszélés egyetlen bejelentett eredménye kapcsán sem voltak képesek igazat mondani? Mi oka lehetett, hogy Orbánék minden nemzetközi gyakorlattal szembemenve rendkívüli körülmények között tikosították az orosz-magyar gázpaktumot? Az április 3-i kormányváltás után nyilvánosságra kell hozni az orosz-magyar gázmegállapodás összes eltitkolt részletét, Magyarországot pedig ki kell rángatni az orosz gázfüggőségből!

Szakács László

országgyűlési képviselő, a DK és az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Baranya 2. sz. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…