2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Oligarchák luxusberuházásai helyett a magyar gazdákat támogassa a kormány!

DK: Oligarchák luxusberuházásai helyett a magyar gazdákat támogassa a kormány!

Miközben az Országos Vízügyi Főigazgatóság azzal nyugtatja az embereket, hogy nem tekinthető rendkívüli méretűnek az idei aszály, addig a gazdák az életükért küzdenek. A mezőgazdaságból élőknek ezermilliárdos veszteséget kell elszenvedniük, melyet az állam még a lehetőségeinek mérten sem akar kompenzálni.

A termés eközben mennyiségileg és minőségileg is elmarad a sokéves átlagtól, ami minden egyes magyar családot érinteni fog az amúgy is nehéz helyzetben, a folyamatos áremelkedések közepette.

A Demokratikus Koalíció követeli a kormánytól, hogy az oligarchák luxusberuházásai helyett a magyar gazdákat támogassák! Ha telekommunikációs cégre, kínai vasútvonalra van keret a költségvetésben, akkor az ország élelmiszerellátásáért küzdő gazdák joggal várhatják, hogy a kárenyhítési alapban lévő összeget jelentősen megemelje a kormányzat. Az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés hatásait mindannyian nyögjük már így is, és a helyzeten csak ront az idei súlyos aszály. Amíg Orbán van, addig válság is van, és évről évre kilátástalanabb lesz a jövőnk.

Benedek Szilveszter

Mezőgazdasági árnyékminiszter, a DK agrárkabinetének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…