2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Nem csoda, hogy csökken a Magyarországba vetett bizalom – A kormány úgy szavazta meg az Ukrajnának járó fegyverpénzt, hogy közben folyamatosan ellene hergelte a magyarokat

DK: Nem csoda, hogy csökken a Magyarországba vetett bizalom – A kormány úgy szavazta meg az Ukrajnának járó fegyverpénzt, hogy közben folyamatosan ellene hergelte a magyarokat

Miközben Orbán Viktor és kormánya itthon a szankciók és a fegyverszállítás ellen hergel, Szijjártó Péter hétfőn megszavazta Brüsszelben az Ukrajnának járó 500 millió eurós fegyverpénzt.

Már nem ez az első alkalom, hogy a különböző miniszterek Orbánnal az élükön Magyarországon előadják a bátor szabadságharcost, míg az uniós tárgyalásokon behúzott fejekkel mindent megszavaznak, amire csak kérik őket. Ez történt a szankciókkal, és ez történt most is, az ukrán fegyverpénzzel.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor itthon úgy hergeli a magyarokat a szankciók és a fegyverszállítás ellen, hogy Brüsszelben ő maga is megszavazta azokat. Nem csoda, hogy az Európai Unióban már azt sem hiszik el Orbánnak, amit a saját szemükkel látnak belőle: miatta csökken a Magyarországba vetett bizalom. Mára nem jönnek az uniós támogatások Magyarországra, és az Erasmusból is kizárták az alapítványi egyetemeket. Az Árnyékkormány következetesen és világosan fogalmaz: Magyarországnak az EU-ban és a NATO-ban a helye, nincs helye az ellenük való uszításnak. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy helyreállítsuk a kapcsolatunkat a hagyományos szövetségeseinkkel, visszaállítsuk az országba vetett bizalmat, és hazahozzuk a nekünk járó uniós támogatásokat.

Rónai Sándor

EP-képviselő, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek