2022. 12. 4. vasárnap

Barbara, Borbála
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Minden mezőgazdasági termelőre vonatkozzon a 480 Ft-os üzemanyagár – A telephelyi kutakat sem felejtheti el a kormány!

DK: Minden mezőgazdasági termelőre vonatkozzon a 480 Ft-os üzemanyagár – A telephelyi kutakat sem felejtheti el a kormány!

Miután az elmúlt napokban komoly aggályok merültek fel a magyarországi üzemanyagellátás zavartalansága kapcsán, a kormány mintha elfeledkezett volna a magyar gazdák és termelők egy jelentős részéről. Azok ugyanis, akik közvetlenül a telephelyükre kapják az üzemanyagot, nem részesülnek a hatósági árszabás előnyeiben, így ugyan nekik megfelelő mennyiségű üzemanyag áll a rendelkezésükre, de gyakorlatilag megfizethetetlen áron.

A Demokratikus Koalíció ezért azt követeli, hogy minden mezőgazdasági termelőre vonatkozzon a 480 Ft-os üzemanyagár és a kormány termelői kutakra is terjessze ki a kedvezményes tankolás lehetőségét! A DK azt várja el a putyinista propagandából jelesre, de válságkezelésből elégtelenre vizsgázó kormánytól, hogy minden eszközzel segítse a magyar gazdák zavartalan termelését. Ennek első lépése lenne, hogy a telephelyükre a nagykereskedőktől üzemanyagot rendelőkre is vonatkozzon a 480 Ft-os hatósági ár.

Benedek Szilveszter

A DK agrárkabinetének vezetője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Veszprém 2. sz. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

FRIDA, az élet múzsája
A DUDA ÉVA TÁRSULAT ÉS A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ BEMUTATJA: FRIDA, az élet múzsája látványszínház - mozgó festmények tárlata (Bemutató: 2022. decem…