2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Minden második magyar nyugdíjas megélhetési gondokkal küzd – Erre legyen büszke Orbán Viktor

DK: Minden második magyar nyugdíjas megélhetési gondokkal küzd – Erre legyen büszke Orbán Viktor

Drámai adatokat közölt a nyugdíjasok helyzetéről a Pénzcentrum. A közel 10 ezer megkérdezett bevonásával készített kutatás adatai alapján ma Magyarországon a nyugdíjasok közel fele látja saját helyzetét kilátástalannak, vagy ítéli meg úgy, hogy komolyan nélkülözni kényszerül.

Ráadásul a koronavírus-járvány nemcsak a magyar nyugdíjasok megélhetési jövőképet rontotta tovább, a válaszadók nagy része jelentős egészségromlásról is beszámolt. A kutatás arra is kitért, hogy a magyar nyugdíjasok túlnyomó többsége szerint a történelmi infláció, az élelmiszer- és gyógyszerárak emelkedése mellett Orbán Viktor személyes kegyként osztogatott nyugdíjemelése szinte érzékelhetetlen.

A Demokratikus Koalíció szerint a megdöbbentő adatok Orbán Viktor gyászos kormányzásának szegénységi bizonyítványaként szolgálnak. Miközben a miniszterelnök előre megrendezett propagandavideókban hirdeti, hogy ő mennyit segített az időseken, a valóság az, hogy minden második magyar nyugdíjas él egyik napról a másikra. Róluk Orbán propagandája megfeledkezik, mert a miniszterelnök azt hiszi, hogy a csirkefarhát mögé bújva kozmetikázhatja azt, hogy egy évtizeden keresztül hagyta cserben a magyar nyugdíjasokat. Az áprilisi kormányváltás után az első feladatok egyikeként fogja a Márki-Zay Péter vezette új kormány rendezni a cserbenhagyott nyugdíjasok százezreinek helyzetét, mert egy tisztességgel végigdolgozott élet után jár a nyugodt, kiszámítható időskor.

Jószai Teodóra

Az egységes ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 8. választókerületében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek