2023. 01. 30. hétfő

Gerda, Martina
1 EUR 391 HUF
1 GBP 444 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Megszületett az előzetes megállapodás az európai minimálbérről – Most végre eldől, hogy Orbán a magyar munkavállalók oldalán áll-e

DK: Megszületett az előzetes megállapodás az európai minimálbérről – Most végre eldől, hogy Orbán a magyar munkavállalók oldalán áll-e

Az elmúlt órákban újabb történelmi lépéseket tettünk az európai minimálbér-szabályozás bevezetése felé, megszületett ugyanis az Európai Parlamentben az előzetes megállapodás a minimálbér-szabályozás elfogadásáról.

Június 16-án a 27 tagállami miniszterelnökön fog múlni, hogy valóban zöld utat kap-e a szabályozás, amely egyszer és mindenkorra garantálná, hogy ne legyenek másodrendű állampolgárok az Európai Unión belül, hogy a tisztességes munkáért végre Magyarországon is tisztességes bér járjon.

A DK szerint az európai minimálbér-szabályozás munkavállalók millióinak hoz majd nyugodtabb életet, versenyképesebb fizetést, tisztességesebb munkakörülményeket. Egy becsületesen dolgozó magyar ember munkája nem érhet kevesebbet, mint egy osztrák vagy holland kollégájáé, az európai minimálbér-szabályozás bevezetésével pedig véget ér az a korszak Magyarországon, amikor a minimálbér emelése Orbán Viktor személyes kegyeként a miniszterelnök jó kedvén múlik. Június 16-án a miniszterelnökök tanácsában Orbánnak is színt kell vallania, hogy továbbra is az alacsonyan fizetett, multiknak kiszolgáltatott magyar munkaerőben, vagy a tisztességes bérért tisztességes munkakörülmények között dolgozó, egyenrangú állampolgárokban hisz?

Dobrev Klára 

A DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek