2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 389 HUF
1 GBP 449 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Megalázták Devecser polgármesterét a fideszesek a Népjóléti Bizottságban, pedig 22 polgármester tartaná meg saját védőnői szolgálatát

DK: Megalázták Devecser polgármesterét a fideszesek a Népjóléti Bizottságban, pedig 22 polgármester tartaná meg saját védőnői szolgálatát

Aljas módon alázta meg Devecser polgármesterét az Orbán-rendszer: a fideszes képviselők még felszólalni sem engedték Ferenczi Gábort az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának keddi ülésén.
A polgármester 22 önkormányzat – köztük kormánypártiak és ellenzékiek – nevében nyújtott be felterjesztést, amelyben azt kérik: az önkormányzatok dönthessenek arról, hogy július 1-től továbbra is maguk működtethessék a települési védőnői szolgálatot.
A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor rendszerében pártpolitikai oldalaktól függetlenül tiporják el az önkormányzatokat. A településeken élők érdekeit félresöpörve, a polgármesterek tiltakozását elhallgattatva akarják most einstandolni a települések védőnői szolgálatait, ezzel fenyegetve a helyi ellátást. Pedig a védőnői szolgálat önkormányzati kézben tartását mára több mint 60 önkormányzat támogatja, a kezdeményezés pedig országos mozgalommá erősödött. A Demokratikus Koalíció ezért április 29-én tovább folytatja az egyeztetést a felterjesztést támogató polgármesterekkel és szakmai szervezetek vezetőivel a védőnői szolgálatok megtartása ügyében.
 
Varga Zoltán
A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek