2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Már a magyar családok karácsonyát fenyegeti az infláció

DK: Már a magyar családok karácsonyát fenyegeti az infláció

Az elmúlt kilenc évben nem mértek olyan magas inflációt, mint idén szeptemberben, azonban az 5,5 százalékos csúcs után októberben és novemberben is további emelkedés várható.

Mára már teljesen nyilvánvaló, hogy az árak emelkedését minden magyar család a bőrén érzi akár az élelmiszerboltban, a benzinkúton vagy a karácsonyi készülődésnél szembesül az árakkal. Napról napra egyre több tisztességes magyar ember kerül nehéz helyzetbe, ami az Orbán-kormányt láthatóan hidegen hagyja.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, hogy az extrém infláció az orbáni gazdaságpolitika bukásának újabb ékes bizonyítéka. Az elmúlt hónapokban Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György jegybankelnök egymás legyőzésével volt elfoglalva. Ameddig ők azon versenyeztek, hogy ki lehet Orbán Viktor elsőszámú zsebkendőhordozója, addig a forint tovább gyengült. A gyorsuló infláció mára már megmérgezi az ünnepi készülődést, Orbánék a magyar családok karácsonyfái alól lopják ki az ajándékokat. A DK, mint legeurópaibb párt nem lát más lehetőséget: Orbánék gazdasági csapdájából csak a kormányváltás és az euró mihamarabbi bevezetése jelent kiutat. Mi ezért dolgozunk!

Varju László
a Parlament Költségvetési bizottságnak elnöke, a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…