2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Leleplezzük a fővárosi Fidesz hazug „békepárti” javaslatát egy valódi békejavaslattal

DK: Leleplezzük a fővárosi Fidesz hazug „békepárti” javaslatát egy valódi békejavaslattal

Budapest közgyűlésének demokratikus frakciói, így a DK polgármesterei és képviselői sem mennek el szó nélkül a fővárosi Fidesz-frakció cinikusan békepártinak nevezett előterjesztése mellett, amely nem más, mint Orbán Viktor hazug, manipulatív, Putyin érdekét szolgáló nyilatkozata.

Ezért a fővárosi demokraták egy valóban békepárti módosító javaslatot nyújtanak be a fideszes előterjesztéshez. A javaslat szövege nem más, mint az Európai Tanácsban elfogadott nyilatkozat, amelyet a magyar miniszterelnök is aláírt egykor.

A DK szerint Orbán nemcsak elárulta, de ki is árusította Magyarországot Putyinnak. Egy olyan piszkos gázalkut kötött vele, ami miatt máig méregdrágán vásároljuk az orosz gázt, miközben a gáz világpiaci ára már a háború előtti szinten van. Orbán rossz kormányzásának és piszkos gázalkujának árát fizetik meg az emberek, a vállalkozások és az önkormányzatok az egész országban, így Budapesten is. A DK polgármesterei azonban sokkal jobban teljesítenek, mint az Orbán-kormány: a költségvetéseinket stabilan tartjuk, a nehéz helyzet ellenére minden fejlesztésért megküzdünk. Ahhoz azonban, hogy az önkormányzatok újra biztonságban és szabadon dolgozhassanak az általuk képviselt emberekért, az Orbán-kormánynak buknia kell.

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese 

Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…