2023. 02. 4. szombat

Ráhel, Csenge
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Lebuktatta Orbán Viktort a Költségvetési Tanács, 2023-ban jön a megszorítások újabb hulláma

DK: Lebuktatta Orbán Viktort a Költségvetési Tanács, 2023-ban jön a megszorítások újabb hulláma

Lebuktatta Orbán Viktort a Költségvetési Tanács friss elemzése, amely szerint az Orbán-kormány jövő évi költségvetésében 21,4 százalékkal, vagyis több ezer milliárd forinttal magasabb adóbevétel szerepel, mint amit idén beszedtek a magyar emberektől és vállalkozásoktól.

A Demokratikus Koalíció szerint a Költségvetési Tanács elemzése azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány jövőre hatalmas mértékű megszorításokra és adóemelésekre készül. Már eddig is az orbáni infláción nyerészkedtek, hiszen óriási áfabevételekre tettek szert csak abból, hogy a magyar emberek kénytelenek megfizetni az áfával növelt történelmi élelmiszerdrágulást és hétszeres rezsiemelést. A jól bevált módszert pedig 2023-ban is folytatni fogják. A jövő évi megszorítások azt bizonyítják, hogy az Orbán-kormány képtelen kezelni a saját maga által előidézett gazdasági és megélhetési válságot, és nem tudja megszerezni a Magyarországnak járó európai uniós pénzeket. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megszűnjön a megélhetési válság, elkerüljük a megszorításokat és megérkezzenek a hazánknak járó uniós pénzek.

Arató Gergely 

A DK frakcióvezető-helyettese 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…