2024. 02. 23. péntek

Alfréd
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Követeljük, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen – Haladéktalanul szabályozzák a feltöltős órák árszabását!

DK: Követeljük, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen – Haladéktalanul szabályozzák a feltöltős órák árszabását!

Ma Magyarországon több ezer háztartás rendelkezik feltöltős villanyórával. Ezt a rendszert évekkel ezelőtt azért vezették be hazánkban, hogy a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családok se halmozzanak fel akaratukon kívül akár százezres tartozást.

Így, amikor és amennyivel tudják, feltöltik a villanyórát, amivel jól takarékoskodva nem maradnak áram nélkül. A rezsiemelés azonban őket sem kíméli, pedig éppenséggel jellemzően nem nagyfogyasztókról beszélünk.

A DK követeli, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen, haladéktalanul szabályozzák a feltöltős órák árszabását! Egy feltöltő órás felhasználó beszámolója szerint eddig 3000 forintért 82 kilowatt áramot kapott, augusztus 1-jén azonban ugyanennyiért már csak 44 kw járt. Mi lesz ezekkel a családokkal? Mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik a sötétben írnak majd otthon házi feladatot? Orbánék ezeket az embereket, ezeket a problémákat meg sem látják, pedig ideje véget vetni az aljasságnak. Elég volt az embertelenségből, az orbáni megszorításokból, adóemelésekből, inflációból és a rezsiemelésből! A DK továbbra is áfa- és adócsökkentést követel, és olyan vezetést az országnak, akik nem az oligarchák pártján állnak, hanem az embereket képviselik.

Varju László

a DK országgyűlési képviselője, alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…