2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Követeljük az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatás újraindítását!

DK: Követeljük az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatás újraindítását!

Augusztus elején érkezett levél minden, az állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatásban érintett részére a támogatási keret kimerüléséről.

Ez a támogatás tette az állattartók számára szinte ingyenessé a kötelező szűrővizsgálatok elvégeztetését. Ezeknek vizsgálatoknak esetleges elmaradása állat- és közegészségügyi kockázatokat vet föl és aggályossá teszi Magyarország részvételét az Európai Unió területén és harmadik országokkal folytatott élőállat és állati termék kereskedelme terén. Ráadásul az országot sújtó aszályt és az energiaválságot tetézve, még embertelen is a gazdákkal szemben.

A DK követeli, hogy a lehető leghamarabb találjanak forrást, és indítsák újra az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatást, ha kell, akkor állami presztízsberuházások leállítása árán! Amennyiben ez nem történik meg, az nemcsak állat- és közegészségügyi kockázatot okozhat, de a vidéki állatorvosok pályaelhagyását és külföldre menekülését is felgyorsítja. Ezt pedig egy felelős kormány soha nem engedné meg.

Benedek Szilveszter

A DK Agrárkabinetének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek