2022. 10. 2. vasárnap

Petra
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Ki vállalja a felelősséget azért, hogy orvos- és ápolóhiány miatt napok óta nincs urológia a Szegedi Tudományegyetemen?

DK: Ki vállalja a felelősséget azért, hogy orvos- és ápolóhiány miatt napok óta nincs urológia a Szegedi Tudományegyetemen?

A Fidesz egészségügy-ellenes politikája mára az ország legelitebb egészségügyi intézményeit is elérte. Ahogy arra Dr. Kunetz Zsombor hívta fel a figyelmet, napok óta nincs urológiai fekvőbeteg-ellátás a szegedi klinikán, méghozzá “a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt”.

Ez szó szerint azt jelenti, hogy az Orbán-rendszerben olyan sokáig alul fizették az orvosokat és az ápolókat; annyira sikerült őket évek alatt kizsigerelni, hogy mostanra a legkitartóbbak is elmentek külföldre vagy árut pakolni az Ikeába. Emiatt most egy újabb fontos kórházi osztály zárt be, és magyar emberek nem kapnak esélyt sem a gyógyulásra.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja a kormánytól, hogy ki vállalja a felelősséget azért, hogy orvos- és ápolóhiány miatt napok óta nincs urológiai fekvőbeteg-ellátás Szegeden, így az egyetem által ellátott megyékben sem. Ki fog azoknak az embereknek a szemébe nézni, akiket ellátás hiányában nem műtenek meg, hiába fizették egy életen át a TB-t? Ki fogja elmondani a hozzátartozóknak, hogy mindez azért történik, mert a Fidesznek egy évtizede fontosabb a lopás, a foci és a helikopterezés, mint a magyarok egészsége?

Dr. Komáromi Zoltán

a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek