2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Írásbeli kérdéssel fordulunk a Honvédelmi Minisztériumhoz – Mi értelme a katonai kadétiskoláknak, ha nem lesz bennük katonai kiképzés?

DK: Írásbeli kérdéssel fordulunk a Honvédelmi Minisztériumhoz – Mi értelme a katonai kadétiskoláknak, ha nem lesz bennük katonai kiképzés?

A Honvédelmi Minisztérium azt tervezi, hogy 2030-ig mintegy 10 honvéd középiskola és kollégium kezdje meg a működését Magyarországon, ezekben ugyanakkor “a diákok nem részesülnek katonai kiképzésben, nincs katonai jogállásuk és nem kötelező számukra a katonai pályaválasztás sem„.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a Honvédelmi Minisztériumhoz: mi értelme a katonai kadétiskoláknak, ha nem lesz bennük katonai kiképzés? Ha nem lesz katonai kiképzés, a diákok nem katonai jogállásban lesznek, sőt a katonai pályaválasztás sem lesz kötelező számukra, akkor pedig pontosan mi fog zajlani ezekben az intézményekben? Ugye nem arról van szó, hogy a kormány egy újabb formát talált arra, hogy pártpolitikai agymosást hajtson végre diákokon és fideszes janicsárképzőt csináljon a honvédelem egyébként magasztos ügye mögé bújva?

dr. Vadai Ágnes

a DK frakcióvezető-helyettese, alelnöke

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek