2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Intézményesült a korrupció Magyarországon – Nálunk vizsgálta a legtöbb korrupciós ügyet az Európai Ügyészség a nem részt vevő országok közül

DK: Intézményesült a korrupció Magyarországon – Nálunk vizsgálta a legtöbb korrupciós ügyet az Európai Ügyészség a nem részt vevő országok közül

Az Európai Ügyészség legfrissebb jelentése szerint Magyarország a korrupciós ügyek számát figyelembe véve toronymagasan kiemelkedik azon országok közül is, amelyek nem csatlakoztak az Ügyészséghez – mindezt úgy, hogy a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy akadályozza az európai hatóság munkáját.
Az Európai Ügyészség 40 olyan esetet talált, ahol Magyarország, nem résztvevő tagállamként érintett volt. Ez a szám a legmagasabb Európában.
A Demokratikus Koalíció szerint mára nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor azért nem csatlakozott az Európai Ügyészséghez, mert fél, hogy különben sorra csuknák le a kollégáit és a barátait. Mára a kormányt és az összes állami intézményt is átszövi a korrupció, elég csak a Schadl-Völner-ügyre, Orbán kertvégi stadionjára, vagy arra gondolni, hogy a miniszterelnök gázszerelő barátja mára a leggazdagabb magyar. Amíg Orbán van kormányon, addig nem fogunk az Európai Ügyészséghez csatlakozni: ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, hogy felszámoljuk a korrupciót.

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek