2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

DK: Heteken belül leállhat a Dunaferr – A DK javaslatai

Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter és Mezei Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet, miszerint aggasztó hírek érkeztek a napokban a dunaújvárosi Dunaferről. 

Kordás László ennek keretében elmondta, a baj óriási, és kormányzati támogatás nélkül 4500 dolgozó és további több tízezer, a társaságcsoport beszállítóinál, alvállalkozóinál, partnereinél dolgozó ember sorsa válik bizonytalanná egyik napról a másikra. A bér- és munkaügyi árnyékminiszter közölte, egy felelős kormány ilyenkor haladéktalanul közbelépne, és érdemi intézkedéseket hozna, hogy megmentse Magyarország legnagyobb iparvállalatát. Példaként említette, hogy a kormánynak állami garanciát kellene vállalnia a Vasmű alapanyagbeszállítóinak számára és hogy kedvezményes áron kellene kapniuk a rezsiszolgáltatásokat, valamint említette, hogy egy felelős kormány béralapot hozna létre, hogy megóvják az érintett családokat.

Mezei Zsolt elmondta, ő maga is több mint húsz évig dolgozott a Vasműnél és leszögezte, az önkormányzat nem tud segítséget nyújtani a Dunaferrnek, ez már kormányzati hatáskör lenne. Hangsúlyozta, Orbánék hibája lesz, ha a Vasmű bezár és több ezer munkavállaló és azok családjai kilátástalan helyzetbe kerülnek.

Kordás László és Mezei Zsolt sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük:
A sajtótájkoztató felvétele az alábbi linkről letölthető: https://we.tl/t-38Xqo6Y8b8

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek