2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Fenyegető levelet kaptak a sztrájkoló tanárok, a miskolci gimnázium igazgatóhelyettesét pedig felmentette pozíciójából a tankerület – Orbán miatt nem lesz pedagógus Magyarországon!

DK: Fenyegető levelet kaptak a sztrájkoló tanárok, a miskolci gimnázium igazgatóhelyettesét pedig felmentette pozíciójából a tankerület – Orbán miatt nem lesz pedagógus Magyarországon!

Több fórumon és a sajtóban is megjelentek azok a levelek, amelyeket a sztrájkoló tanárok kaptak a tankerületektől.

A levélben a tankerület vezetője leírja, hogy tudomása szerint az érintett pedagógus szeptember 2-án nem vette fel a munkát, majd felszólítja őt, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyen magatartástól, egyébként elbocsájtják. Ezt követően érkezett a hír, hogy az egyik miskolci gimnázium igazgatóhelyettesét fel is mentette pozíciójából a tankerület.

A Demokratikus Koalíció szerint ezek a levelek és az igazgatóhelyettes menesztése az egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a kormány továbbra is fenyegeti a pedagógusokat. A DK már figyelmeztetett, hogy az ezzel kapcsolatos törvénymódosítás semmi más célt nem szolgál, mint, hogy kirúgással fenyegessék a sztrájkoló pedagógusokat, most ez be is bizonyosodott, hiába állították akkor Orbánék, hogy ez nem igaz. Követeljük, hogy azonnal fejezzék be a tanárok megfélemlítését, a sztrájk ugyanis is alapjog, amiért senkit sem lehet elküldeni a munkájából. Nem fenyegetésre, hanem megbecsülésre, azonnali bérrendezésre, szakmai egyeztetésre és gyökeres változásokra van szükség, különben Orbán miatt nem lesz, aki a gyermekeinket tanítsa a jövőben.

Hegedűs Andrea 

A DK országgyűlési képviselője, oktatáspolitikusa 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…
Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…

További cikkek