2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: azonnali és ingyenes tesztelést követelünk karácsony előtt

DK: azonnali és ingyenes tesztelést követelünk karácsony előtt

Miközben naponta még mindig 150-nél is több honfitársunkat veszítettük el a járványban és még mindig emelkedik a fertőzöttek száma, sok család számára komoly fejtörést okoz a közelgő ünnep. Szabad-e nagy családi körben, idős nagyszülőkkel együtt ünnepelni?

A Demokratikus Koalíció szerint a megoldás végtelenül egyszerű. Varga Zoltán arra szólította fel a magyar kormányt, hogy a karácsonyt megelőző napokban legyenek ingyenes koronavírus-tesztek, hogy minél több magyar család kaphasson aktuális képet és biztonságban, önfeledten ünnepelhessen az előttünk álló időszakban. A DK frakciószóvivője sajtótájékoztatóján arról beszélt, felháborító, hogy a magát nem csupán futball-, hanem vírusszakértőnek is képzelő miniszterelnök, minden szakmai észérvvel szembe menve kijelenti, hogy a tesztelés semmit nem segít a járvány negyedik hullámában. Varga Zoltán szerint ezzel szemben az teljesen egyértelmű, hogy ingyenes és tömeges teszteléssel sok millió magyar család ünnepét lehetne a vírustól biztonságosabbá tenni.

A sajtótájékoztatót a DK Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/895980147748382
A videó innen letölthető: https://we.tl/t-DAbm1xp2JO

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…

További cikkek