2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Az agráriumban is összeomlott a „stratégiai nyugalom”

DK: Az agráriumban is összeomlott a „stratégiai nyugalom”

A magyar kormány megint az hitte, felelős döntést hozott azzal, hogy olyan rendeletet alkotott, amely szerint az orosz háborús agresszió következményeként Magyarország területéről külföldre kivinni kívánt gabonát a kivitelt tervező személynek vagy vállalkozásnak előzetesen be kell jelentenie. Ez nemhogy nem segíti a magyar gazdákat, még súlyosan megsérti az áruk EU-n belüli szabad mozgásának elvét is.

A Demokratikus Koalíció szerint erre a lépésre nem lett volna szükség, ha Magyarországnak stratégiai nyugalom helyett stratégiai élelmiszerkészlete lenne. Ezt egyébként épp a Fidesz-kormány szüntette meg arra hivatkozva, hogy az alapvető mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekből az országon belül, és a környező országokban is elegendő készletek állnak rendelkezésre. Felszólítjuk a fideszes agrárkormányzatot, hogy a hátralévő nagyjából egy hétben kellő érzékenységgel és megfelelő intelligenciával kezeljék a jelenlegi orosz háborús agresszió miatt kialakult helyzetet. Április 3. után pedig az új kormány érdemi intézkedésekkel helyrehozza, amit Orbánék romboltak az elmúlt tizenkét évben.

Benedek Szilveszter
A DK Agrárkabinetének vezetője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Veszprém 2. választókörzetében

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …