2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: Arra kérjük a Főváros vezetését, hogy az alulfizetett vendégmunkások helyett a jól fizetett magyar munkaerőre támaszkodjon!

DK: Arra kérjük a Főváros vezetését, hogy az alulfizetett vendégmunkások helyett a jól fizetett magyar munkaerőre támaszkodjon!

A jogfosztott és alulfizetett vendégmunkások foglalkoztatása sajnos egyre gyakoribb Magyarországon, mivel ez egyenes következménye annak, hogy az Orbán-kormány az olcsó munkaerőre és a gürcölő milliók kizsákmányolására építette a magyar gazdaságpolitikát. Budapest vezetése nagyon helyesen kikötötte, hogy egyetlen fővárosi cégnél sem fog alulfizetett vendégmunkásokat alkalmazni, helyettük továbbra is a magyar munkaerőre fog támaszkodni. Arra azonban ennek ellenére is volt már példa, hogy egy fővárosi cég alvállalkozója EU-n kívüli vendégmunkásokat alkalmazott. A DK szerint Budapestnek továbbra is mindent meg kell tennie azért, hogy alulfizetett vendégmunka helyett jól fizetett magyar munkaerő működtesse a várost.

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciója arra kéri a Főváros vezetését, hogy jól fizetett magyar munkaerőre támaszkodjon az alulfizetett vendégmunkások helyett, mind a fővárosi cégeknél – ahogy eddig –, mind ezen cégek alvállalkozóinál. Az ellenzék által vezetett Budapestnek meg kell mutatnia, hogy nem ért egyet a kormány filozófiájával, miszerint a gazdasági növekedést és a nagyvállalati profitot a munkából élők kizsákmányolásával kell elérni. Ennek közösen kell megálljt parancsolnunk Budapest határában! Szociáldemokraták vagyunk, ezért a jól fizetett magyar munkaerőt támogatjuk az alulfizetett vendégmunkásokkal szemben.

Szaniszló Sándor
A DK fővárosi frakcióvezetője, a XVIII. kerület polgármestere 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek