2024. 04. 17. szerda

Rudolf
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A nyugdíjasokat sem kíméli a kormány által elszabadított infláció – A DK valódi intézkedéseket követel!

DK: A nyugdíjasokat sem kíméli a kormány által elszabadított infláció – A DK valódi intézkedéseket követel!

Rekordméretű infláció sújtja a magyarokat, a drágaság nem kíméli a nyugdíjasokat sem. Eddig a nyugdíjas inflációs kosár áremelkedése némileg kisebb volt, mint az átlagos infláció, végül májusra 10,7 százalék lett a nyugdíjas infláció is, és a nyugdíjasok által leginkább vásárolt élelmiszerek, gyógyszerek árának emelkedése sem állt meg.

Hiába a kormány félrebeszélése, az idősek napról napra nehezebben élnek, mert érdemi nyugdíjemelés helyett kampányszerűen osztogatott pénzekkel próbálta a kormány betapasztani a réseket.

A DK ámítás helyett valódi intézkedéseket követel! Ezért javasoltuk korábban az országgyűlésben, hogy a kormány juttasson egyszeri, minimum 100 000 forint támogatást az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak. Ezen felül év végéig csökkentsék ideiglenesen 0%-ra, 2023. január 1-től pedig 5%-ra az ÁFA-t az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítése esetében. Csökkentsék továbbá a felére az üzemanyagokon lévő jövedéki adót 75 dolláros világpiaci kőolajár felett, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig év végéig legyen 0%. Ezek valódi megoldások lennének, nem csupán a nyugdíjasok, hanem minden magyar ember számára, a törvénytelen kormány azonban szemmel láthatóan nem akar ezzel érdemben foglalkozni.

dr. Dávid Ferenc 

A DK országgyűlési képviselője, a Gazdasági bizottság alelnöke

dr. Dávid Ferenc sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: https://www.facebook.com/dk365/videos/1139789316578005

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…