2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • DK: A kormány mentse a még menthető termést és segítse a gazdákat!

DK: A kormány mentse a még menthető termést és segítse a gazdákat!

Az általános magyarországi válság kiterjed a magyar agráriumra is. A legfrissebb adatok szerint odaveszett a kukorica- és napraforgótermés, korábban tönkrement az alma, a gyümölcs- és növénytermesztés egésze nagyon komoly bajban van.

Mindez áruhiányhoz és az árak drasztikus emelkedéséhez vezet majd. Hiányozni fog az asztalunkról az egészséges zöldség és gyümölcs, vagy ezreket kell érte fizetni. Az agrárium válsága tovább mélyíti a szociális válságot. Az aszálykár a hazai szántóföldek közel felét, mintegy egymillió hektárt érint. De nem csak a szárazság, hanem a kormányzati mulasztás is felelős a kialakult helyzetért.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány luxuskiadásokra költi a pénzt, ahelyett, hogy támogatásokkal, a vízgazdálkodás átalakításával, a csatornarendszer bővítésével felkészült volna arra, hogy a globális felmelegedés Magyarországot is érinti. Kiderült az is, hogy a gazdák hiába fizetnek be pénzt az aszályalapba, most, amikor itt a baj, nincs pénz a kasszában. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán miatt van válságban az agrárium, és amíg Orbán hatalomban van, ez így is marad.

Benedek Szilveszter

a DK agrárkabinetének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …