2022. 09. 28. szerda

Vencel
1 EUR 412 HUF
1 GBP 456 HUF

DK: A Fidesz nem tett le a Fertő tó pusztításáról

Miután december elején úgy tűnt, hogy a magyar történelem egyik legnagyobb környezetvédelmi pusztításától meghátrál a Fidesz és visszavonják a fertői gigaberuházásokra kiírt közbeszerzéseket, mára tudjuk, hogy az ügy minden korábbinál drámaibb fordulatot vett. A magyar állam által suttyomban, december 24-én meghirdetett közbeszerzési kiírásban a környezetvédelmi engedélyeket súlyosan meghaladó épületméretek jelentek meg, köztük olyan luxusingatlanokkal, amelyekről korábban nem volt szó.

A Demokratikus Koalíció továbbra is a leghatározottabban kiáll a közös nemzeti kincsünk, a Fertő és környéke védelméért. Felháborítónak tartjuk, hogy Orbánék nem, hogy meghátráltak volna az újabb megalomán luxusberuházásuktól, de még a korábbinál is súlyosabb mértékben veszik el a helyet az élővilágtól és hajtják végre az ország legbrutálisabb természetpusztítását. A DK szerint egyértelmű, a Fertő-tó megmentésére az utolsó esélyünk az áprilisi kormányváltás, különben örökre búcsút inthetünk Magyarország egyik legféltve őrzöttebb természeti csodájának.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja 

Simon Zoltán, a DK soproni önkormányzati képviselője, választókerületi elnöke 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A hagyományoknak megfelelően 2022. szeptember 29-én, csütörtökön 16 órától tartanak megemlékezést Tompa Mihályról, a költőről elnevezett könyvtárban (…