2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Bükkábrányban és 10 térségbeli településen fejlesztették a humán kapacitásokat három színtéren

Bükkábrányban és 10 térségbeli településen fejlesztették a humán kapacitásokat három színtéren

A projekt három színtéren folyt: a szociális színtéren a települési önkormányzatok által fenntartott alapszintű humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek felmérése és képzése valósult meg, illetve több alkalommal szakmai tanulmányutakon vehettek részt.
Az iskolai színtéren a gyermekek személyiség és kompetenciafejlesztése, iskolai és munkaerő-piaci érvényesülésüket elősegítő iskolán kívüli programok megvalósítása, tehetséggondozás-pályaorientáció, informatikai foglalkozások, valamint nyelvtanítás valósult meg. Ezen felül lehetőség volt ösztöndíj támogatás biztosítására 4 éven keresztül, évente 60 tanuló számára. A pénzügyi témahetek és öko-tudatossággal kapcsolatos kirándulások szervezése, valamint több család bevonásával ökonap megtartása is a program részét képezte.
Az óvodai színtéren az óvodapedagógusok számára továbbképzések megvalósítására nyílt lehetőség. Ezen kívül szülők bevonását célzó is egészségnapot és szülői fórumokat is szerveztek, valamint egyedi készség- és mozgásfejlesztési kiscsoportos foglalkozásokat is tartottak a programban résztvevő szakemberek.
A projekt keretében minden színtér vonatkozásában nagyobb értékű eszközfejlesztésre is sor került, amelynek keretében informatikai, valamint készségfejlesztő- és sporteszközök kerültek beszerzésre a partnerek és a projektben résztvevő köznevelési intézmények számára.

A konzorcium vezetője Bükkábrány Község Önkormányzata volt, míg a konzorciumi tagok Bogács Község Önkormányzata, Egerlövő Község Önkormányzata, Mezőkeresztes Város Önkormányzata, Mezőkövesd Város Önkormányzata, Sály Község Önkormányzata, Szomolya Község Önkormányzata, Tard Község Önkormányzata, Tiszavalk Község Önkormányzata, valamint a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ.

A „Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében” című pályázat által a Bükkábrány Község Önkormányzata által vezetett konzorcium 423,21 millió forint európai uniós támogatást nyert el a projekt megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezte. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

VÉRADÁSOK
Borsod – Abaúj - Zemplén vármegye – április 15-21. Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a…