2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

BEFEJEZŐDIK AZ ESÉLY OTTHON PROGRAM MEZŐCSÁTON

2021. decemberben befejeződik Mezőcsáton az Emberi Erőforrás Operatív Program keretében 2018-2021 között megvalósult Esély otthon, melynek átfogó célja a Mezőcsáton élő 18-35 éves korosztály helyben történő boldogulásának a segítése, valamint helyben elérhető, megfizethető megfelelő színvonalú lakhatás biztosítása.

Az 55,3 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja, hogy a Mezőcsáton élő 18-35 éves korosztály helyben történő boldogulásának a segítése, képzési, szabadidős és munkalehetőségeinek a bővítése, foglalkoztathatóságuk javítása, valamint helyben elérhető, megfizethető
megfelelő színvonalú lakhatás biztosítása.
Az „Esély Otthon Mezőcsáton” című projekt több mint 150 fő 18 és 35 év közötti fiatal bevonásával valósult meg. A projekt célcsoportját azok a fiatalok alkották, akik lakóhelyként Mezőcsát városát választják, beleértve a településről elszármazott, visszaköltöző fiatalokat is. A projekt keretében a célcsoport tagjai számára életpálya-tervezést és foglalkoztathatóságának javítását segítő helyi szolgáltatásokat, valamint 40 fiatal részére ösztönző támogatást nyújtott a program.
Mezőcsát Város Önkormányzata az „Esély Otthon Mezőcsáton” című projekt keretében többek között 3 önkormányzati tulajdonú lakás felújítását valósította meg. A felújított, berendezett, felszerelt lakások 18 és 35 év közötti fiatalok, fiatal párok lakhatását biztosítják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum