2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina, Kende
1 EUR 387 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Barkóczi Balázs: Írásbeli kérdéssel fordulok a belügyminiszterhez, hogy megtudjuk, ki kezeli a pedagógusok foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat

Barkóczi Balázs: Írásbeli kérdéssel fordulok a belügyminiszterhez, hogy megtudjuk, ki kezeli a pedagógusok foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat

A Népszava azzal a szándékkal kereste meg az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központot, hogy megtudják, a KK hány olyan iskoláról tud, ahol egyszerre több pedagógus mondott fel az utóbbi hetekben, illetve a bosszútörvény június eleji benyújtása óta mennyien adták be felmondásukat a tankerületi intézményekben.

Bár a KK egy korábbi megkeresésre még azt írta, hogy az előző évekhez képest nem tapasztaltak „rendkívüli mozgást”, most a megkeresést azzal hárították el, hogy ilyen adatoknak az intézmény nem adatgazdája, így nem is tudnak tájékoztatást adni. Az ügyben írásbeli kérdéssel fordultam Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudjam: mégis ki kezeli a pedagógusok foglalkoztatásával kapcsolatos adatokat, ha nem az állami iskolafenntartó.

Az Árnyékkormány szerint a Klebelsberg Központ Népszavának küldött válasza is azt mutatja, hogy továbbra is káosz és fejetlenség uralkodik a magyar oktatásirányításban, és amíg Orbán és Pintér a helyükön maradnak, ez nem is fog változni. Ezért aki tisztességes oktatáspolitikát akar, az ennek a hatalomnak a távozását akarja. Nem a pedagógusokat megfélemlítő és megalázó tankerületi központokra, hanem normális bérezésre, a munkaterhek csökkentésére, a tanárok anyagi és erkölcsi megbecsülésére van szükség a magyar közoktatásban!

Barkóczi Balázs

Oktatási árnyékminiszter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek