2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Az ukrajnai  lviv polgármesterénél jár Cseh Katalin, a Momentum EP képviselője

Az ukrajnai  lviv polgármesterénél jár Cseh Katalin, a Momentum EP képviselője

A napok óta Ukrajnában tartózkodó Cseh Katalin EP-képviselő vasárnap megbeszélést folytatott Andrij Sadovij lvivi polgármesterrel.
A városvezető elmondta a Momentum Mozgalom EP-képviselőjének, hogy a helyiek határozottabb és erőteljesebb szankciókat várnak el az Európai Uniótól Oroszország ellen, polgármester példaként említette, hogy az EU-nak fel kell lépnie az orosz központi bank ellen is. Egyértelművé tette, hogy Ukrajna számít az Európai Unió humanitárius és katonai segítségére, ahogyan számít a nemzetközi segélyszervezetek segítségére is.

Mivel az ukrán-lengyel határszakaszon egyre nagyobb a tömeg, a városvezető szerint sokat segítene, ha újabb határátkelőhelyeket nyitnának meg, ahol szükség lesz a civil szervezetek segítsége is. Cseh Katalin a megbeszélésen megígérte Lviv polgármesterének, hogy ezeket az igényeket EP-képviselőként igyekszik becsatornázni a megfelelő helyekre, felhasználva az Európában rendelkezésre álló kapcsolatait.

A Momentum EP-képviselője a megbeszélés végén megköszönte a polgármester nyitottságát, és azt, hogy a találkozó során ilyen részletekbe menően tudtak arról beszélni, hogy az Európai Unió hogyan segíthet. „Megígértem a polgármesternek, hogy EP-képviselőként felhasználom az itt szerzett információkat a munkám során, a lehető legtöbb felmerülő igényt megpróbáljuk beépíteni a keddi plenáris ülésünkre készülő határozatunkba és nyomást gyakorlunk az Európai Bizottságra, valamint az Európai Tanácsra ebben az ügyben.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…