2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Az Európai Parlament szakbizottsága döntött: lesz európai minimálbér!

Az Európai Parlament szakbizottsága döntött: lesz európai minimálbér!

Újabb történelmi lépéseket tettünk az európai minimálbér bevezetése felé: az Európai Parlament Foglakoztatási és Szociális Bizottsága zöld utat adott annak az előterjesztésnek, amely garantálja az európai minimálbért, amiért már két és fél éve küzdünk. 

A DK-nak szilárd meggyőződése, hogy nem lehetnek többé másodrendű állampolgárok az Európai Unión belül, egy tisztességesen dolgozó magyar ember nem ér kevesebbet, mint osztrák, holland vagy francia kollégája. Éjszakába nyúló tárgyalásokon győzködtük európai kollégáinkat, hogy az általunk kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatásoknak parlamenti többséget szerezzünk, majd a jogszabályi ajánlásokon dolgozzunk, de minden perce megérte, mert a mostani siker nem a miénk, hanem mindannyiunké. Orbán kormánya hiába támadta minden létező módon a terveinket – ahogyan támadni fogják az Európai Tanácsban is – az európai minimálbér bevezetésével egy újabb lépést teszünk egy erősebb, egységesebb Európa felé, amelynek minden magyar ember is teljesértékű tagja.

Dobrev Klára 

A DK EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A MyFarm kertek mellett hamarosan itt a Brancs, az első átfogó, magyar közösségi platform Újabb nagy dobásra készülnek a MyFarm közösségi kertek al…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum