2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Az emberi élet nem múlhat azon, hogy sokan képtelenek az életmentő gyógyszert megfizetni!

Az emberi élet nem múlhat azon, hogy sokan képtelenek az életmentő gyógyszert megfizetni!

Van, hogy minden pillanat számít, és vannak olyan helyzetek, amikor egy adrenalin injekción múlik egy élet. Csakhogy a gyógyszer nem tb-támogatott. A Jobbik haladéktalan lépést vár a kormánytól!

 

Mindenkit megrázott az elmúlt napokban történt szörnyű tragédia, amikor egy 7 éves kisfiú az iskolában történő születésnapi tortázás után allergiás rohamot kapott és életét vesztette. Figyelmeztetésként kell, hogy szolgáljon mindannyiunk számára: Az allergiás megbetegedések területén súlyos hiányosságok vannak a jelenlegi rendszerben.

 

A társadalom nagy része nincs kellőképpen felkészítve arra, hogy tudja, mit kell csinálni egy súlyosabb allergiás roham esetén. A tragédia ugyanakkor rávilágított arra is, hogy az allergiás sokk bármikor és sokaknál jelentkezhet. A néppárti Jobbik megoldási javaslata sürgeti a kormányt, hogy teremtse meg az ingyenes multiplex allergiavizsgálat lehetőségét a 18 éven aluliak számára – szükség esetén a magánrendelések bevonásával – annak érdekében, hogy ne kelljen hosszú hónapokat várni a szabad időpontra.

 

Továbbá, hogy biztosítsanak 100%-os támogatást az anafilaxia esetén életet mentő allergia elleni készítményre, az önbelövős adrenalin injekcióra, amely ugyan vényköteles, de a társadalombiztosítás nem támogatja. Jelenleg egy injekció ára minimum 15.000 forint. Akinek ezt felírják, a szakmai ajánlás szerint ebben az esetben két injekciót kell beszereznie, így összességében legalább 30.000 forinttal terheli meg a családi költségvetést. Ezt nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, pedig lehet, hogy az életük múlhat rajta.

 

A kormánynak kötelessége mihamarabb tb-támogatotti körbe sorolni az adrenalin injekciót! Éppen ezért nyújtottuk be szerdán „az életet mentő allergia elleni készítmény, az adrenalin injekció társadalombiztosítás általi támogatásának bevezetéséről” szóló határozati javaslatot, amelyet kérünk a Házelnök Úrtól, hogy az ügy fontosságára tekintettel a lehető legrövidebb időn belül vegyen napirendre!

 

A kormánypropaganda által erőltetett áltémák helyett ideje a valós problémák megoldásán dolgozni – különösen, ami a gyermekvédelmet illeti!

 

Dr. Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik Család- és nőügyi kabinetjének vezetője, Terézváros alpolgármestere

 

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…